Sinhronizacija koledarjev zasedenosti

Zaradi zagotavljanja ažurnosti informacije o zasedenosti sob/apartmajev je smiselno avtomatizirati postopek usklajevanja koledarjev zasedenosti med različnimi rezervacijskimi portali (Booking.com, AirBnB.com, TripAdvisor, MomeAway ...) rezervacijskimi sistemi (iGost) in spletnimi koledarji (Google Calendar).

Brezplačni iCal standard

Poleg zmogljivejših sistemov imenovanih Chanel Manager se za izmenjavo koledarjev zasedenosti vse bolj uveljavlja standard iCal. Ker je brezplačen je primeren za manjše ponudnike, ki ne rabijo celotnega nabora funkcionalnosti katere ponujajo plačljivi Chanel Managerji. iCal standard podpirajo portali orientirani bolj na sobodajalce kot hotele (AirBnB, TripAdvisor, Homeaway ...) v zadnjem času pa omogoča izmenjavo prostih/zasedenih terminov tudi Booking.

Sinhronizacija v iGostu

Standard iCal je vgrajen v aplikacijo iGost in z njim je možno avtomatsko osveževati koledarje na vseh portalih, ki ta standard podpirajo. Sinhronizacija poteka samo v eno smer, kar pomeni da se pri vnosu rezervacije v sistem iGost zaprejo termini na portalih s katerimi je iGost sinhroniziran. 

Postopek sinhronizacije s portalom Booking.com

Postopek sinhronizacije s portalom Airbnb