Turistični boni

iGost boni / vavčerji 

Vnos vrednosti unovčenih bonov na rezervacijo

Turisticni-boni-1

Vrednost turističnih bonov se vidi pri kreiranju računa ...

Turisticni-boni-2

 

....in na računu

 Turisticni-boni-3

Spletna aplikacija za turistične bone / vavčerje FURS

Navodila za uporabo

FURS zaenkrat še ni vzpostavil servisa za avtomatsko pošiljanje informacij o unovčevanju bonov iz recepcijskih programov kot je iGost. Večino stvari glede bonov bo potrebno delati preko  direktnega vpogleda dobroimetja ter vnosa višine unovčenja bonov s pomočjo FURSove aplikacije na spletni strani eDavkov. Zato morate poskrbeti, da boste imeli na recepciji dostop do spletne strani eDavki !

Predstavitev FURSove spletne aplikacije za delo s turističnimi boni najdete na povezavi: Predstavitev (PowerPoint)

Vsa vprašanja glede postopkov unovčevanja bonov preko obrazcev in eDavkov najdete na spletni strani FURS turistični boni in telefonski številki 08 200 1005.

Turistične bone ali vavčerje bodo prejeli vsi prebivalci Slovenije. Višina bona je odvisna od starosti. Polnoletnim osebam pripada bon v znesku 200 EUR, otrokom pa bon v znesku 50 EUR. Z boni se lahko plačuje samo nočitve z zajtrkom v vseh nastanitvah v Sloveniji.

Upravičenec bon unovči tako, da ob prijavi na dan prihoda pri ponudniku storitve le-tega obvesti, da bo za opravljeno storitev unovčil bon. Ponudnik nato v informacijski sistem FURS na spletni strani eDavki vnese podatke o upravičencu, na podlagi katerih FURS v informacijskem sistemu označi unovčenje bona pri upravičencu (zmanjša njegovo dobroimetje) ter vrednost bona v znesku opravljene storitve izplača ponudniku storitev v rokih in na način, ki so določeni v omenjeni uredbi.

Bon bo deljiv in se bo lahko unovčil v večkratnem znesku. Izplačilo bona v denarju ni možna.

Turistični bon je dobroimetje v informacijskem sistemu Finančne uprave eDavki, ki ga ima vsaka oseba s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji in ga lahko unovči pri ponudnikih turističnih storitev za nočitve z zajtrkom v Sloveniji.